Programajánló

Akik nem igazán ismerik a környéket, azok számára összeállítottunk egy ötletes programajánlót 2 fő részére, árakkal és távolságokkal, hogy erre se legyen gondjuk..

1. nap – Érkezés Kisnánára (kb. 14:00 órakor)

Program: a Kisnánai vár megtekintése. Április 1-től december 21-ig minden nap 9-17 óráig tart nyitva, így egy kellemes koradélutáni vársétához ideális. Tudjon meg többet a Kisnánai Várról!

Belépő 2 felnőtt részére: 5000 Ft

Forrás: gyongyos-matra.hu

2. nap – Egy kis túrázás a Mátraalján

Program: kellemes kis délelőtti túrára van lehetőségünk, anélkül, hogy elhagynánk a települést. Kijelölt útvonalon juthatunk el az Ördögvályú-völgyében egészen a Kecskefejes sziklához, ahol a legenda szerint Móré László kincse is található. Túráinkat ide kattintva megtekintheti. Ha visszaérkeztünk és még van energiánk, rögtönözhetünk egy szalonnasütést a vendégház kertjében, vagy autóba is pattanhatunk és a majdnem szomszédos Markazon sétálhatunk egyet a víztározó tó partján. Halkan megjegyezzük horgászni is lehet, csak nehogy azon kapja magát, hogy a férje leragadt a tóparton pecázni!

Távolság: 9 km – 12 perc, oda-vissza 18 km. Horgász napijegy: 4000 Ft (érdeklődjön a tó kezelőjénél!)

3. nap – Fürdőzzünk!

Program: szerencsére több, országos szinten is kiemelkedő fürdő található Kisnána közelében, szóval lehet válogatni ha fürdőzni készülünk, de egy napra csak egyet javasolunk. Ott van például a sódombról ismert Egerszalók, amely Európában egyedülálló. A fürdőzés mellett az itteni gyógyvízből készült kozmetikumokat is vásárolhatunk. De említhetnénk a közelmúltban átadott demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdőt, amely szintén utánozhatatlan élményeket tartogat egy mesterséges barlangrendszerben. Ha nem szeretnénk vizesek lenni, az is megoldható: a közelben két Mofetta is található, amely egy szén-dioxidos száraz gázfürdő. Ez utóbbit inkább gyógyászati céllal szokták javasolni, különösen egyes szív- és érrendszeri megbetegedések esetén, de mindenképpen érdemes tájékozódni előtte! Szerencsénkre Parádfürdőn és Mátraderecskén is igénybe vehető.

Távolságok és árak:

  • Egerszalók: 20 km, 23 perc, belépő 2 fő részére: 16600 Ft.
  • Demjén: 22 km, 26 perc, belépő 2 fő részére: 8-18000 Ft.
  • Parádfürdő: 25 km, 28 perc,
  • Mátraderecske: 23,5 km, 28 perc.

4. nap – Egy kellemes nap Egerben

Program: talán nincs ember ebben az országban, aki ne ismerné Eger nevét valahonnan. Van aki fürdőjéről jegyezte meg, van akinek a finom borok jutnak eszébe, mások a történelmi emlékekre és a várra asszociálnak először. Javasoljuk délelőtt tegyenek egy könnyű sétát a belvárosban, aztán egy finom ebéd valamelyik étteremben, délután pedig ízléstől függően a vár meglátogatását, a Török Fürdőt vagy a Termálfürdőt ajánljuk. Bor nélkül pedig semmi esetre se induljanak vissza, vagy a Szépasszony-völgyben vagy valamelyik vinotékában meg is vásárolhatják.

Távolság és árak: 27 km, 33 perc.

  • Menüebéd 2 fő részére: 10000 Ft
  • Várbelépő 2 fő részére: 7200 Ft
  • Fürdőbelépő 2 fő részére: 7600 Ft
  • Egy palack minőségi egri bor: 2000 Ft-tól

5. nap – Kirándulás az ország tetejére

Ha már úgyis a Mátraalján vagyunk, óriási hiba lenne kihagyni Kékestető meglátogatását. Azonban, hogy ésszerűen osszuk be a napot, előbb ugorjunk át Gyöngyösre és nézzük meg az állatkertet! Nem is olyan régen születtek kisoroszlánok, akik még mindig nem túl nagyok, szóval hiba lenne kihagyni őket. Meg vannak kicsi lámák is, ha már itt tartunk. Ezután nincs más dolgunk, mint továbbhaladni Mátraháza irányába, ahonnan rá tudunk fordulni a Kékesre vezető útra. Ha pedig már fent vagyunk sétáljunk egy jót, fotózkodjunk a piros-fehér-zöld kővel a csúcson, és semmi esetre se hagyjuk ki a kilátást a TV-toronyból, hiszen tiszta idő esetén az egész környéket belátni.

Távolságok és árak:

  • Gyöngyös: 24 km, 27 perc. Állatkerti belépő 2 fő részére: 4600 Ft.
  • Kékestető: Kisnánáról 31 km, 41 perc – Gyöngyösről 19 km, 29 perc. TV-torony belépő 2 főre: 2000 Ft.

6. nap – Fájó szívvel, de indulás haza

5 éjszakát és 4 rendkívül tartalmas napot töltöttek az Éden Vendégházban mostanra. Sajnos délelőtt össze kell pakolniuk és el kell indulni hazafelé, de tudniuk kell, hogy Kisnána mindig visszavárja Önöket egy hasonlóan tartalmas és élményekben gazdag hétre!

5 éjszaka tartózkodás a Édenben 2 fő részére: 120.000 Ft + 3.000 Ft. Idegenforgalmi adó

Foglalja le szállását nálunk akár még ma!